U bent hier: Home / Laatste nieuws / 2018 / 12 / 06 / Sinterklaas op bezoek bij SO De Watertoren

Sinterklaas op bezoek bij SO De Watertoren

De afgelopen weken waren de Sint en de Pieten weer in Nederland, ook op SO De Watertoren hebben we dat gemerkt.
We kregen een brief van de Sint waarin stond dat Amerigo de waterpokken had gehad en dat hij voor hem een rustige slaapplek zocht waar goed voor Amerigo gezorgd zou worden. Ook Piet was op zoek naar een slaapplaats. Gelukkig wisten wij daar op SO De Watertoren wel raad mee, Amerigo kon prima op het hoofdgebouw logeren en Piet kon makkelijk terecht op de dependance aan het Gooteplein. Voor Amerigo werd een stal gerealiseerd en voor Piet werd een hangmat opgehangen. 

 

Op 27 november mochten de kinderen hun schoentje zetten op school. De volgende dag vonden de kinderen niet alleen wat lekkers en wat leuks in hun schoen, er was ook een brief bezorgd. De brief kwam van de Pieten, daarin vroegen ze of wij met zijn allen een nieuw lied voor Sinterklaas konden maken, ze hadden namelijk gehoord dat de Sint de oude liedjes een beetje saai vond. 
Zo gezegd, zo gedaan alle groepen van SO De Watertoren gingen ermee aan de slag. Er werd verzonnen, bedacht, geoefend en gezongen en uiteindelijk ontstond er een prachtig nieuw lied voor de Sint op de wijs van "de wielen van de bus". 
Op woensdag 5 december wilden we dit lied natuurlijk heel graag aan de Sint laten horen, hij zou toch wel langskomen? Met alle groepen gingen we naar buiten om te kijken of de Sint al kwam. We verzamelden bij de taxistandplaats en daar wachtten we op de Sint. Maar ja, waar bleef hij nou? Sint was in geen velden of wegen te bekennen...
Maar hé, wat was dat nou? Is daar nou iemand in de school? Ja! Het was Sinterklaas met 2 pieten! Snel gingen we met zijn allen naar het speellokaal, daar heette juf Agnes de Sint en de Pieten welkom en konden we het nieuwe lied aan hem laten horen. Sinterklaas genoot zichtbaar van het mooie lied en hij was er dan ook erg blij mee. 


Daarna bracht Sinterklaas aan iedere klas een bezoekje en kregen alle kinderen een kadootje, deze werden bewonderd onder het genot van een glaasje appelsap of chocolademelk en een speculaasje. 

Dank u Sinterklaasje, tot volgend jaar!!!