U bent hier: Home / Schoolgids SO De Watertoren / Faciliteiten / Logopedie

Logopedie

Afgelopen schooljaar heeft onze schoollogopedist, Ariën de Groen, hulp gekregen bij de uitvoering van individuele logopedische behandelingen. Komend schooljaar zullen deze door Marjolein van der Ende uitgevoerd worden. Zij zal drie dagdelen in de week beschikbaar zijn voor de uitvoering van de individuele behandelingen of behandelingen in duo’s.

De schoollogopedist voert logopedisch onderzoek uit, waarna beoordeeld kan worden of de leerling in aanmerking komt voor logopedie. Hierbij wordt een keuze gemaakt of klassikale logopedie, individuele schoollogopedie of intensieve logopedie buiten de school een passend aanbod is. Of een combinatie hiervan.

De schoollogopedist stelt na onderzoek behandeldoelen op. Ook de klassikale logopedielessen zal zij begeleiden en in samenwerking met de leerkrachten uitvoeren. De schoollogopedist behoudt regelmatig contact met Marjolein van der Ende over de voortgang van de individuele behandelingen. Marjolein van der Ende werkt vanuit de zorgverzekering en heeft om te kunnen behandelen een verwijsbrief nodig van de huisarts. Wanneer uw kind hiervoor in aanmerking komt zal de schoollogopedist uw hierover informeren.